Farkas Dóra

Egészségpszichológus, Gyermek és ifjúsági klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt

SZEMÉLYESEN DEBRECENBEN

A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán végeztem okleveles egészségpszichológusként, ahol remek alapokat és motivációt kaptam a klinikai szakképzés megkezdéséhez. Szakmai gyakorlatomat a Kenézy Gyula Kórház- Nappali Kórház Pszichiátria osztályán töltöttem, ahol a pszichiátriai betegek társadalomba való visszailleszkedésének segítésébe, rehabilitációjába tekinthettem bele.

Tanulmányaim során egyre világosabbá vált, hogy a gyermekekkel való munka az, amivel szívesen foglalkoznék, ezért egyetem után nevelési tanácsadás keretein belül kezdtem dolgozni az óvodás és általános iskolás korosztállyal. A pszichodinamikus szemlélet mellett rendszerszemléletben is gondolkozom, ami azt jelenti, hogy a gyermekekkel való munka mellett fontosnak tartom a szülőkkel történő rendszeres konzultációkat.

Célom, hogy a gyermekeknek és a családoknak segítséget nyújtsak az érzelmi, viselkedési és családi problémák kezelésében, szociális készségfejlesztésben, tanulási nehézségekkel kapcsolatban. Munkám során szívesen alkalmazok játékterápiás, művészetterápiás, meseterápiás, kognitív viselkedésterápiás eszközöket és relaxiációs módszereket. Törekszem arra, hogy egy olyan biztonságos, elfogadó és támogató környezetet teremtsek a gyermekek számára, ahol szabadon megnyilvánulhatnak, fejlődhetnek és kibontakoztathatják a bennük rejlő potenciálokat. A gyermekek fejlődése mellett saját szakmai tudásom és önismeretem folyamatos bővítését is fontosnak tartom.

Gyermekpszichológiai ellátás

Egyéni tanácsadás pszichológiai módszerek alkalmazásával

Szülőkonzultáció

Gyermeknevelési kérdések, szülő-gyermek kapcsolat nehézségek, elakadások, szülői szereppel kapcsolatos kérdések