Felnőtt pszichológiai tanácsadás

 

Miben tud segíteni a pszichológus?

Egy pszichológus széleskörű segítséget nyújthat mentális és érzelmi problémák kezelésében különböző korosztályoknak, az egyéni szükségletektől és élethelyzetektől függően. Munkánk során az emberi lélektan alapvetéseit ismerve, külső, független szemlélőként, a megfelelő módszerek alkalmazásával segítjük a problémák feltárásában, az okok azonosításában és a megoldás keresésében. Az alkalmazott módszerek lehetővé teszik, hogy elinduljon gyógyulás és a fejlődés. Módszereink feltárhatják azokat az okokat, amiket az elménk sokszor elrejt a szemünk elől, amire egy barát nem tud rávilágítani.

A felnőtt pszichológia számos területet ölel fel, az egyéni jóléttől a munkahelyi és párkapcsolati problémákig:  

 • Életvezetési kérdésekben: Életcél keresés, változásokhoz való alkalmazkodás. Döntéshozatali nehézségek esetén a pszichológus segít az értékek, célok és preferenciák tisztázásában, valamint olyan stratégiák kidolgozásában, amelyek segítik az egyént a helyes irányba terelni.
 • Párkapcsolati problémák megoldásában: Segít a kommunikációs minták azonosításában, a konfliktusok kezelésében és az együttműködés javításában, hogy a párkapcsolatok erősségeivé váljanak.
 • Érzelmi problémák kezelésében: A pszichológus segíthet felfedezni az érzelmi kihívások gyökerét, és egyéni terápiás módszerekkel támogatást nyújthat a stressz, a szorongás pánikrohamok vagy más érzelmi nehézségek kezeléséhez.
 • Önértékelés és önazonosság fejlesztésében: Segít az egyéni erősségek és képességek felismerésében. Támogatja az egyén önértékelésének és önazonosságának javítását, hogy megerősítse az önállóságot és a pozitív önértékelést.
 • Trauma feldolgozásában: Az egyénekkel együtt dolgozva a pszichológus segít megérteni és feldolgozni a traumás élményeket, segítve az életminőség és az érzelmi jólét helyreállítását.
 • Stresszkezelésben: A pszichológus segít az érzelmi reakciók kezelésében és hatékony stresszkezelési stratégiák kidolgozásában, továbbá az egyensúly megtalálásában.
 • Életszakaszokhoz kötődő krízisek esetén: különböző életkorok nehézségeinek az átvészelésében.
 • Gyászfeldolgozásban vagy egyéb veszteségélménnyel kapcsolatos hatások kezelésében.
 • Karrier tanácsadásban: Támogatják a karrierváltásban vagy az előmeneteli célok elérésében. Segítenek a munkahelyi stressz és a kiégés kezelésében.
 • Nemi szerepekkel kapcsolatos problémák megoldásában.
 • Családi problémák feltárásában és azok megoldásában.

Időseknek

Az idősebb korosztály pszichológiai támogatása az életmódváltozásokkal és az idősödéssel kapcsolatos kérdésekre fókuszál:

 • Életmódváltás feldolgozása: Támogatják az idősödő embereket a nyugdíjba vonulás és más életmódbeli változások elfogadásában. Segítenek a gyász és veszteségek feldolgozásában.
 • Szorongás kezelése: Terápiás üléseket kínálnak a mentális egészség fenntartása érdekében. Támogatják az időseket a pozitív életszemlélet kialakításában.
 • Szociális izoláció csökkentése: Támogatják az időseket a társas kapcsolatok fenntartásában és újak kialakításában. Segítenek leküzdeni az elszigeteltséget és magányt.
 

Fontos megjegyezni, hogy a pszichológus nem csak akkor segít, ha valamilyen probléma merül fel; az életminőség javítása és a személyes fejlődés támogatása is célja lehet a terápiának.

Pszichológusaink 

felnőttek részére

 
Hegedüs Jenifer Zsuzsanna Pszichológus, Klinikai szakpszichológus jelölt
Vladár Anita Pszichológus, tréner, coach, Haladó Gyászfeldolgozás Módszer Specialista, Rajzvizsgálati szakértő
Őrsi Balázs Pszichológus, egyetemi tanársegéd, Sportpszichodiagnosztikai tanácsadó