Gyermekpszichológiai tanácsadás

 

Miben tud segíteni a pszichológus?

Egy pszichológus széleskörű segítséget nyújthat mentális és érzelmi problémák kezelésében különböző korosztályoknak, az egyéni szükségletektől és élethelyzetektől függően. Munkánk során az emberi lélektan alapvetéseit ismerve, külső, független szemlélőként, a megfelelő módszerek alkalmazásával segítjük a problémák feltárásában, az okok azonosításában és a megoldás keresésében. Az alkalmazott módszerek lehetővé teszik, hogy elinduljon gyógyulás és a fejlődés. Módszereink feltárhatják azokat az okokat, amiket az elménk sokszor elrejt a szemünk elől, amire egy barát nem tud rávilágítani.
A gyermekpszichológusok olyan problémákkal foglalkoznak, amelyek befolyásolják a gyermekek érzelmi és mentális jólétét, valamint fejlődését:

Érzelmek felismerése és kifejezése

Segítenek a gyerekeknek megérteni és kezelni az érzelmeiket. Játékterápia és művészetterápia alkalmazása, hogy a gyerekek jobban kifejezhessék magukat.

Viselkedési problémák

Tanácsot adnak a szülőknek a fegyelmezési technikákról. Együtt dolgoznak a gyermekkel és a családdal a viselkedési minták megváltoztatásán.

Fejlesztő foglalkozások

Szociális készségek fejlesztése, mint például a barátkozás és a konfliktuskezelés. Kognitív fejlesztés a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek számára.

Családi vagy iskolai problémák

Segítenek a gyermekeknek feldolgozni a családi változásokat, mint például a válás vagy új családtagok érkezése. Támogatják a gyermekeket az iskolai zaklatás kezelésében.
 

Fontos megjegyezni, hogy a pszichológus nem csak akkor segít, ha valamilyen probléma merül fel; az életminőség javítása és a személyes fejlődés támogatása is célja lehet a terápiának.

 

Pszichológusaink 

gyermekek és szüleik részére

 
Farkas Dóra Egészségpszichológus, Gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt
Rajzinger-Cseke Zsófia Egészségpszichológus
Horváth Noémi Pszichológus, Tanácsadás- és iskolapszichológia szakirány