Rácz-Dávid Barbara

Pszichológus, Sportpszichológiai szakpszichológus

ONLINE ÉS SZEMÉLYESEN DEBRECENBEN

A Debreceni Egyetemen végeztem pszichológusként, ahol a mesterdiplomát munka- és szervezetpszichológia szakirányon szereztem meg. Itt nyertem mélyebb betekintést a sportpszichológia világába, ami hamar érdeklődésem középpontjában került. Ennek megfelelően diplomamunkáim és további tanulmányaim során is a sportpszichológiában mélyedtem el. Jelenleg már sportpszichológiai szakpszichológusként tudok segítséget nyújtani az elakadással küzdő vagy fejlődni vágyó sportolóknak, edzőiknek és szüleiknek.


Korábbi sportban töltött éveim során magam is megtapasztaltam a versenyhelyzetek súlyát, az ezzel járó izgalmakat, a felkészülés szép és nehéz pillanatait, hogy milyen sikereket és kudarcokat átélni. A sport által számos olyan készségnek és tulajdonságnak kerülhetünk a birtokába, amit a civil életben is hasznosítani tudunk. Ezek az élmények és megélések is hozzátettek ahhoz, hogy lelkesedéssel tudok a hivatásomra tekinteni. Tanácsadói tevékenységem során egyéni és csoportos foglalkozások keretein belül járulok hozzá a sportolók mentális felkészüléséhez és a sportcsapatok harmonikusabb együttműködéséhez.


Munkám során fontosnak tartom, hogy egy olyan bizalmas kapcsolat alakuljon ki, amiben a hozzám forduló személy áll a középpontban. Ennek érdekében empatikus és elfogadó légkörrel járulok hozzá a személyes fejlődéshez. Továbbá figyelmet fordítok arra, hogy minden ember és minden elakadás más, ahogy a sportágak is eltérnek egymástól, így mindig az egyedi helyzethez sportág specifikusan alkalmazkodva segítem hozzá a sportolókat céljaik eléréséhez.

Sportpszichológiai tanácsadás

Edzőkkel történő konzultáció

Sportszülőkkel történő konzultáció