Serdülő pszichológiai tanácsadás

 

Miben tud segíteni a pszichológus?

Egy pszichológus széleskörű segítséget nyújthat mentális és érzelmi problémák kezelésében különböző korosztályoknak, az egyéni szükségletektől és élethelyzetektől függően. Munkánk során az emberi lélektan alapvetéseit ismerve, külső, független szemlélőként, a megfelelő módszerek alkalmazásával segítjük a problémák feltárásában, az okok azonosításában és a megoldás keresésében. Az alkalmazott módszerek lehetővé teszik, hogy elinduljon gyógyulás és a fejlődés. Módszereink feltárhatják azokat az okokat, amiket az elménk sokszor elrejt a szemünk elől, amire egy barát nem tud rávilágítani.
A serdülőkor speciális kihívásokat jelent, és a pszichológusok különféle módon segíthetnek:  

Identitáskeresés

Támogatják a serdülőket abban, hogy megtalálják saját identitásukat és helyüket a világban. Segítenek a serdülőknek megérteni és elfogadni önmagukat.

Szorongás kezelése

Terápiás üléseken segítenek a mentális problémák kezelésében. Tanítják a stresszkezelési technikákat és a pozitív gondolkodást.

Pályaválasztási tanácsadás

Segítenek a serdülőknek felfedezni érdeklődési területeiket és karrierlehetőségeiket. Támogatják őket a döntéshozatalban és a jövő tervezésében.

Konfliktuskezelés és kommunikáció

Fejlesztik a serdülők konfliktuskezelési és kommunikációs készségeit. Segítenek a családi és baráti kapcsolatok javításában.
 

Fontos megjegyezni, hogy a pszichológus nem csak akkor segít, ha valamilyen probléma merül fel; az életminőség javítása és a személyes fejlődés támogatása is célja lehet a terápiának.

 

Pszichológusaink 

serdülők és szüleik részére

 
Fülöp-Győri Noémi Pszichológus, Családterapeuta jelölt
Farkas Dóra Egészségpszichológus, Gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt
Rajzinger-Cseke Zsófia Egészségpszichológus
Horváth Noémi Pszichológus, Tanácsadás- és iskolapszichológia szakirány